Κάστρο του Παραμυθένιου Βασιλιά

Κάστρο του Παραμυθένιου Βασιλιά

Το εντυπωσιακό ανάκτορο των βαυαρικών Αλπεων από ψηλά

Κάπου ανάμεσα στις κορυφές των Αλπεων της νότιας Βαυαρίας βρίσκεται ένα κάστρο που θα σας κάνει να νιώσετε πρωταγωνιστές μιας παραμυθένιας κινηματογραφικής ταινίας.

Ο λόγος για το κάστρο Schloss Neuschwanstein, το οποίο ξεκίνησε να χτίζεται το 1869 κοντά στο Füssen κι αποτέλεσε το παλάτι – προσωπικό ησυχαστήριο του Λουδοβίκου Β΄, αλλά και φόρο τιμής στο συνθέτη Ρίχαρντ Βάγκνερ, τον οποίο θαύμαζε. Σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο σπουδαία και δημοφιλή κάστρα της Ευρώπης, με τους τουρίστες που το επισκέπτονται να φτάνουν τα 1.5 εκατομμύρια κάθε χρόνο.

Στο κάστρο Schloss Neuschwanstein θα δείτε 14 από τα 200 συνολικά δωμάτια διακοσμημένα με φύλλα χρυσού, περίτεχνα ξυλόγλυπτα, τοιχογραφίες με βασιλιάδες και ιππότες, έπιπλα εποχής, την επιβλητική Αίθουσα του Θρόνου, την Κρεβατοκάμαρα του βασιλιά, ενώ το τοπίο γύρω από το κάστρο με τις λίμνες και τις βουνοκορφές θυμίζει ένα έργο τέχνης που μαγνητίζει το βλέμμα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι χάρη στη μοναδική του γοητεία το κάστρο έγινε πηγή έμπνευσης για ανθρώπους των τεχνών και για τη δημιουργία δύο ιδιαίτερα αγαπητών παραμυθιών, της «Σταχτοπούτας» αλλά και της «Ωραίας Κοιμωμένης».

Αλλος ένας υπέροχος προορισμός στη λίστα των χειμερινών διακοπών!