Ελαφόνησος: Ο Παράδεισος Δεν Είναι Μακριά

Ελαφόνησος: Ο Παράδεισος Δεν Είναι Μακριά

48 ώρες στην ελληνική Χαβάη

Τοποθετημένη στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου, η Ελαφόνησος  είναι ένας μικρός παράδεισος που φημίζεται για την υπέροχη αμμουδένια παραλία της.

Στο νησί έχει κάθε είδους τουρίστες: Νεολαία, οικογένειες αλλά και ζευγάρια επιλέγουν την ελαφόνησο για ήρεμες διακοπές.

Πέρα από την διάσημη παραλία του Σίμου, ο πεζόδρομος μπροστά στο λιμάνι που είναι γεμάτος από ταβερνάκια, καφέ και μπαράκια, ενώ πιο ήσυχη και διακριτική είναι η ζωή στους άλλους οικισμούς του νησιού. Το ψάρι είναι φρεσκότατο παντού, οι τιμές βρίσκονται μάλλον στο μέσο όρο των ελληνικών νησιών με αποκορύφωμα την ταβέρνα στην περιοχή της Παναγίας με το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα.

Στην Ελαφόνησο θα φτάσετε οδικώς μέχρι τη Νεάπολη Λακωνίας (από Αθήνα 325 χλμ.) και στη συνέχεια στην Πούντα Ελαφονήσου (άλλα 12 χλμ.). Από εκεί αναχωρούν κάθε μισή ώρα από τις 7 το πρωί έως αργά το βράδυ καραβάκια που παίρνουν και αυτοκίνητο κάθε μισή με μία ώρα και φτάνουν στο λιμάνι της Ελαφονήσου σε 9 λεπτά.

Ημέρα Πρώτη:

10:00 Κλείστε δωμάτιο σε ένα από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στο λιμάνι της Ελαφονήσου. Οι πιο τολμηροί και εναλλακτικοί μπορούν να επιλέξουν το camping στην παραλία του Σίμου, το οποί φημίζεται για την καθαριότητα του.

11:00 Πρωινό στην Άκρη, καφετέρια στον πεζόδρομο του λιμανιού. Εκεί μπορείτε να φάτε ομελέτες, βάφλες αλλά και το must πιάτο: pancakes με ντόπιο μέλι. Το βράδυ το ίδιο μαγαζί μετατρέπεται σε μπαράκι, με μουσική και κοκτέιλ ενώ πιο αργά ξεκινά ο χορός και η διασκέδαση.

12:00 Στήσε την σκηνή σου στον Σίμο, τη διασημότερη παραλία του νησιού. Πρόκειται για τη δίδυμη παραλία  Φράγκος- Σαρακήνικο με κρυστάλλινα μερά και απέραντη αμμουδιά. Κατά το μήκος της παραλίας, θα βρείτε ξαπλώστρες σε περίπτωση που θέλετε να κάτσετε άνετα. Κάντε θαλάσσια σπορ, κανό και απολαύστε μία μπύρα στην καντίνα του camping, η οποία όταν πέφτει η νύχτα γίνεται κλαμπ με δυνατή μουσική.

18:00 Επιστροφή από την παραλία για φαγητό στο λιμάνι του νησιού και συγκεκριμένα στην ταβέρνα της Ουρανίας. Με τραπεζάκια πάνω στο κύμα, ξεκινήστε με ουζάκια ενώ για φαγτά επιλέξτε φρέσκα ψάρια, κρεατικά της ώρα αλλά και μαμαδίστικα φαγητά.

21:00 Περπατήστε στο πλακόστρωτο του λιμανιού και θαυμάστε τη θεά από το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα. Πριν γυρίσετε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση, πιείτε ένα κοκτέιλ στο Mare Nostrum, που βρίσκετια λίγα βήματα από το λιμάνι, ή στην Άκρη.

 

Ημέρα Δεύτερη

10:00 Για το δεύτερο 24ώρο στο νησί επιλέξτε τα σμαραγδένια νερά στην παραλία της Παναγίας. Όμορφα νερά με αμμουδιά και σημεία με φυσυική σκιά. Απλώστε την πετσέτα σας στην άμμο, μακριά από τον οργανωμένο κομμάτις της παραλίας. Κατάλληλη επιλογή για οικογένεις.

14:00 Αν θέλετε να επισκεφτείτε μέσα στη μέρα σας ακόμα μία παραλία της Ελαφονήσου, επιλέξτε την Αγλύφτη. Ένας μικρός κολπίσκος με βότσαλο που είναι κρυμμένος πίσω από τον οικισμό της Παναγίας. Παρόλο που είναι λίγο δύσβατο το μονοπάτι, αξίζει την προσπάθεια. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είστε μόνοι στην παραλία.

19:00 Μόλις αρχίσει να σουρουπώει, πιάστε γρήγορα τραπέζι στην ταβέρνα “ Τα νησιά της Παναγίας”, που προσφέρει την καλύτερη θέα στο νησί για ηλιοβασίλεμα. Εκεί η κυρία Αλεξάνδρα θα σας σερβίρει την γαρίδες, κωλοχτύπα αλλά και την σπεσιαλιτέ της κόκκορα κρασάτο.

22:00 Τελευταίο ποτό στο νησί, σε κάποιο από τα μαγαζία του λιμανιού, μπροστά στο μόλο των ψαροκάικων. 

Σίγουρα ο κυριότερος λόγος που θα επισκεφτείτε το νησί είναι η παραλία του Σίμου, καθώς υπάγεται και στις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, ωστόσο η ομορφιά της κρύβεται σε κάθε γωνιά του νησιού. Μικροί θησαυροί που θα σας κάνουν να την επισκέπτεσαι κάθε χρόνο.