Εξερευνήσεις το Weekend

Εξερευνήσεις το Weekend

Αυτή η λίμνη μοιάζει με ζωγραφιά! Φαντάζεστε σε ποιο μέρος της Ελλάδας μπορεί να βρίσκεται;

Τα Σαββατοκύριακα αποτελούν για πολλούς από εσάς το ιδανικότερο timing για να ξεφύγετε από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας και να αλλάξετε παραστάσεις. Τι θα λέγατε αν κάνατε μια αναζωογονητική απόδραση σε έναν τόπο που συνδυάζει τα πιο όμορφα και γοητευτικά στοιχεία της φύσης;

Αναφερόμαστε σε ένα από τα «διαμάντια» της Πελοποννήσου, την τεχνητή λίμνη Δόξα, εκεί όπου αιχμαλωτίζονται δεκάδες διαφορετικοί ήχοι, χρώματα και μυρωδιές και δημιουργούνται οι πιο ειδυλλιακές εικόνες για τους επισκέπτες.

Η λίμνη Δόξα απέχει 168 χλμ από την Αθήνα και βρίσκεται στο Δήμο Φενεού, σε υψόμετρο 900 περίπου μέτρων. Γύρω της ορθώνονται επιβλητικά βουνά, ενώ πρωταγωνιστής του σκηνικού στα μέσα της λίμνης είναι το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου επάνω σε μια στενή χερσόνησο, που καθρεφτίζεται στα κρυστάλλινα νερά της.

Ταξιδέψτε στη λίμνη Δόξα και απολαύστε δραστηριότητες, όπως η ποδηλασία και η πεζοπορία, επισκεφτείτε το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Φενεού του 15ου αιώνα και το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, εξερευνήστε τα χωριά που «περικυκλώνουν» τη λίμνη για να γευτείτε τοπικές, παραδοσιακές νοστιμιές και γεμίστε με θετική ενέργεια!