Les Deux Magots – Το ιστορικό café του Παρισιού

Les Deux Magots – Το ιστορικό café του Παρισιού

Les Deux Magots – Κάνουμε στάση στο ιστορικό café του Παρισιού που φιλοξένησε θαμώνες όπως ο Πικάσο και ο Χέμινγουεϊ

Με τη ρετρό αισθητική να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, κάνουμε μια στάση στο ιστορικό café του Παρισιού, Les Deux Magots, μια από τις ομορφότερες και πιο ατμοσφαιρικές γωνιές της Πόλης του Φωτός, εκεί όπου απολάμβαναν το αγαπημένο τους drink σπουδαίες προσωπικότητες των τεχνών, όπως ο Πάμπλο Πικάσο, ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ, αλλά και η Σιμόν ντε Μποβουάρ.

Το θρυλικό café – brasserie άνοιξε τις πόρτες του το 1875. Βρίσκεται στην πλατεία Saint-Germain-des-Prés και προσφέρει μοναδική θέα προς την παλαιότερη εκκλησία του Παρισιού, το Αββαείο του Saint-Germain που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Το όνομά του το οφείλει σε δύο ξύλινα αγαλματίδια Κινέζων εμπορικών αντιπροσώπων που κοσμούν το εσωτερικό του και η διακόσμησή του κινείται σε αρτ ντεκό στιλ.

Από την ημέρα της «γέννησής» του μέχρι και σήμερα, αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται το Παρίσι, αλλά και διανοούμενων, καλλιτεχνών, ανθρώπων της μόδας και της πολιτικής σκηνής από όλο τον κόσμο, που παραγγέλνουν τον καφέ τους, το ποτό ή το γεύμα τους ενώ χαλαρώνουν στα πολυτελή του καθίσματα. Σκηνικό βγαλμένο κυριολεκτικά από άλλη εποχή!

(Πηγή φωτογραφιών: Επίσημη σελίδα του cafe Les Deux Magots)