Βαρσοβία – Μια σύγχρονη πρωτεύουσα με άρωμα παλιάς εποχής

Βαρσοβία – Μια σύγχρονη πρωτεύουσα με άρωμα παλιάς εποχής

Βαρσοβία – Μια σύγχρονη πρωτεύουσα με άρωμα παλιάς εποχής στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης!

Ο χειμώνας καταφέρνει πάντοτε να μεγαλώσει την επιθυμία για ταξίδια, γι’ αυτό κι εμείς σας προτείνουμε έναν ακόμα δημοφιλή προορισμό που υπόσχεται να σας χαρίσει μια από τις πιο τέλειες ταξιδιωτικές εμπειρίες της ζωής σας.

Ο λόγος για την Βαρσοβία, την πολύχρωμη πολωνική πρωτεύουσα και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Απέχει σχεδόν 300 χιλιόμετρα από το Καρπάθια Ορη και διασχίζεται από τον ποταμό Βιστούλα. Η πόλη διαθέτει vintage αισθητική και άρωμα παλιάς εποχής, στοιχεία που συνδυάζονται αρμονικά με σύγχρονες πινελιές, όπως οι εντυπωσιακοί ουρανοξύστες της, τα μπαράκια και τα εστιατόρια.

Η πεντακάθαρη παλιά πόλη της ανακατασκευάστηκε μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, διέσωσε την ιστορία της και την αρχιτεκτονική της, απέκτησε γραφικό χαρακτήρα και κέρδισε επάξια τη δική της θέση στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Ο ιδανικότερος τρόπος για να ανακαλύψετε την αριστοκρατική ομορφιά της Βαρσοβίας είναι να κάνετε ατέλειωτες βόλτες στα δρομάκια και τα πλακόστρωτα, τα τεράστια πάρκα με τα σκιουράκια, τις αρτίστικ γειτονιές, τις συνοικίες και φυσικά τη βασιλική οδό «Krakowskie Prezedmiescie».

Γκαλερί, παλάτια, κινηματογραφικά φεστιβάλ, μουσεία, μπουτίκ, αρχοντικά κτίρια, ναοί, ατμοσφαιρικά μπιστρό και πεντανόστιμη παραδοσιακή κουζίνα (δοκιμάστε «bigos» – ψιλοκομμένο κρέας μαγειρεμένο με ξινολάχανο και σερβιρισμένο μέσα σ’ ένα καρβέλι χωριάτικο ψωμί) μαγεύουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη και ικανοποιούν όλες τις ανάγκες του.

Τι δεν πρέπει να χάσετε:

Το μουσείο Σοπέν, το Κέντρο Επιστήμης «Κοπέρνικος» , το πάρκο Lazienski με τους θεματικούς κήπους του , το παλάτι των Τεχνών και των Επιστημών και το μουσείο της Μαρί Κιουρί.