Τα Καλύτερα Καλοκαιρινά Φεστιβάλ της Ευρώπης 2019

Τα Καλύτερα Καλοκαιρινά Φεστιβάλ της Ευρώπης 2019

Πόσες φορές έχετε φανταστεί να βρίσκεστε στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης; Μικρές αλλά και μεγάλεις πόλεις ζωντανεύουν με κάποια από τα διασημότερα φεστιβάλ.

Η Congress Line συγκέντρωσε κάποια από τα παλιότερα αλλά και μοντέρνα events. Από την Γαλλία μέχρι την Σουηδία, σας προτείνουμε να συνδυάσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές με κάποιο από τα παρακάτω φεστιβάλ!

1) Γιορτή της Λεβάντας ( Digne-les-Bains Γαλλία)

Μία μικρή πόλη στους πρόποδες των Άλπεων μεταμορφώνεται σε ένα μώβ λιβάδι. Οι λεβάντες καλύπτουν τεράστιες εκτάσεις και μεγίζουν τον αέρα με το μαγευτικό άρωμά τους. Το Ιούλιο, εν όψει της συγκομιδής της, οργανώνεται μία μεγάλη γιορτή με διάρκεια τέσσερις μέρες. Από εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, μέχρι συναυλίες και παρελάσεις, το Φεστιβάλ λεβάντας θα συνεπάρει κάθε τουρίστα που θα βρεθεί στην πόλη. Μην το χάσετε!

2) La Tomatina ( Bunol Ισπανία)

Γι’αυτό το φεστιβάλ μην περιμένετε μοντέρνα και εντυπωσιακά σκηνικά. Παρολαυτά, πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα φεστιβάλ της Ισπανίας. Σίγουρα θα έχετε δει στην τηλεόραση η στο διαδίκτυο βίντεο από την ημέρα του φεστιβάλ. Η La Tomatina είναι κυριολεκτικά η γιορτή της ντομάτας, όπου ντόπιοι και τουρίστες βάφονται στα κόκκινα. Η εδκήλωση ξεκινά τοποθετώντας ένα κομμάτι κρέας στην κορυφή ενός στύλου που είναι αλειμμένος με λίπος. Όποιος καταφέρει να ανέβει στο στύλο και να το πιάσει, δίνει το έναυσμα για την έναρξη του φεστιβάλ. Φορτηγά μεγάτα κατακόκκινες ντομάτες ξεφορτώνουν στου δρόμους και ξεκινά ο πόλεμος. Φέτος η γιορτή τη ντομάτας θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγούστου. 

3) Σκωτσέζικο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Βάρκας ( Portsoy Σκωτία) 

Κάθε καλοκαίρι ο μεγαλύτερος θαλάσσιος αγώνας λαμβάνει χώρα στις ακτές της Σκωτίας και συγκεκριμένα στο Portsoy. Ψαρόβαρκες και αγωνιστικές κωπηλατικές βάρκες ανταγωνίζονται σε ένα φεστιβάλ που προσελκύει πολλούς τουρίστες. Μπορεί ο καιρός στην Σκωτία να είναι μουντός, η αγάπη για την θάλασσα, όμως, φέρνεις ντόπιους και μη να παρακολουθήσουν αυτό το εντυπωσιακό θέαμα στο νερό, όπου η αγάπη για την ιστοπλοία και το ψάρεμα αποτελεί βασικά στοιχεία της πολιτισμικής κληρονομιάς της Σκωτίας. Πέρα από όμορφα ξύλινα ψαροκάικα, θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε μουσικές κάτων από τους ήχους της γκάιντας, να γευτείτε παραδοσιακές γεύσεις αλλά και μία ποικιλία ουίσκι. Φέτος το 26ο  ” Scottish Traditional Boat Festival” θα πραγματοποιηθέι στις 22 και 23 Ιουνίου. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το επίσημο site του φεστιβάλ: https://www.stbfportsoy.org/

4)  Φεστιβάλ Λουλουδιών – Midsummer (Σουηδία)

H γιορτή του “Midsummer” είναι μία σημαντική γιορτή στη Σουηδική παράδοση και λαμβάνει χώρα το καλοκαίρι. Λόγω του ψυχρού κλίματος, οι Σκανδιναβοί δεν χάνουν ευκαιρία να γιορτάσουν τις καλοκαιρινές μέρες. Σουηδοί αλλά και επισκέπτες από όλον τον κόσμο ξεχύνονται στις μεγάλες πόλεις, όπως η Στοκχόλμη και το Gottenburg αλλά και στις εξοχές, μαζεύοντας λουλούδια, τραγουδώντας και τρώγοντας. Το παραδοσιακό “Midsummer Eve” γιορτάζεται στις 24 Ιουνίου αλλά οι εορτασμοί κρατούν μία βδομάδα, 20-25 Ιουνίου. 

Οι εορτασμοί περιλαμβάνουν λουλούδια στα μαλλιά, τραγούδια, φρούτα, γλυκά και βόλτες στα πάρκα.

Μάθετε περισσότερα: https://sweden.se/culture-traditions/midsummer/

Παίροντας μία γεύση για κάποια από τα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης, κάντε το επόμενο ταξίδι σας πραγματικότητα συνδυάζοντας διασκέδαση με τις ομορφίες και τα μνημεία των προορισμών. Καλέστε άμεσα την Congress Line για να οργανώσετε το επόμενο ταξίδι σας, κλείνοντας τα αερπορικά και την διαμονή σας.