REBRAIN GREECE

REBRAIN GREECE

Rebrain Greece: ” Δεν είναι και ο Παράδεισος εδώ έξω παιδιά Μπορούμε και στην Ελλάδα”

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διοργάνωσε στα πλαίσια της 84ης ΔΕΘ τη διεπιστημονική πρωτοβουλία ReBrain Greece για το brain drain και την μετάβαση της αγοράς εργασίας στην ψηφιακή εποχή. Η διεπιστημονικη ομάδα Rebrain Greece αποτελεί μία θαυμάσια πρωτοβουλία με ενεργά μέλη, δημιουργικές θεματικές ενότητες και καινοτόμες προτάσεις.

Το φαινόμενο της διαρροής των νέων εργαζομένων και επιστημόνων της χώρας στο εξωτερικό (brain drain), αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στην αγορά εργασίας, αλλά και στην οικονομία. Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει εγκαίρως αντιληφθεί τον αντίκτυπο αυτού του φαινομένου και έχει προβεί στις αντίστοιχες στρατηγικές ενέργειες με την δημιουργία της διεπιστημονικής ομάδας Rebrain Greece ως φράγμα στο Brain Drain.

Ο δημόσιος διάλογος διεξήχθει στο χώρο του περιπτέρου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με πολιτικούς αλλά επισκέπτες να ενημερώνονται για τις πρωτοβουλίες αλλά και να συμμετέχουν σε εξειδικευμένα workshops.

Δείτε περισσότερα στην σελίδα του Rebrain Greece στο Facebook