Η μυθική ομορφιά της λίμνης Στυμφαλίας

Η μυθική ομορφιά της λίμνης Στυμφαλίας

Πρόκειται για έναν μαγευτικό προορισμό της ορεινής Κορινθίας,όπου ανήκει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών NATURA 2000 και θεωρείται ο νοτιότερος ορεινός υγροβιότοπος των Βαλκανίων.
 
Όλοι έχουμε συνδέσει την λίμνη Στυμφαλίας με την μυθολογία τον άθλο του Ηρακλή, όταν ο ήρωας έπρεπε να σκοτώσει τις Στυμφαλίδες Όρνιθες, τα πουλιά, με τα μυτερά φτερά και τα σιδερένια ράμφη. Η μαγεία όμως της λίμνης είναι αληθινή και αξίζει μία απόδραση!
 
Η λίμνη είναι κομμάτι του οροπεδίου που βρίσκεται ανάμεσα στα όρη Κυλλήνη (Ζήρεια), Μαυροβούνι και Γαβριάς γεμάτη από καλαμιώνες και πλούσιο οργανικό κόσμο.
 
Μόλις φτάσετε στην λίμνη, παρκάρετε το αμάξι, πάρτε την φωτογραφική μηχανή σας και ξεκινήστε την περιήγηση γύρω από την λίμνη. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε την μαγεία του τοπίου αλλά και διάφορα σπάνια είδη πουλιών.
Σημαντική στάση δίπλα στην Στυμφαλία λίμνη αποτελεί οπωσδήποτε το υπερσύγχρονο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, του Ιδρύματος Τράπεζας Πειραιώς.
 
Το μουσείο επιδιώκει να αναδείξει την μεγάλη οικολογική αξία της λίμνης Στυμφαλίας αλλά και του όρος Ζήρεια. Εκεί, μπορείτε να μάθετε την ιστορία της λίμνης, να δείτε διάφορα ψάρια και φυτά αλλά και να μάθετε πώς το περιβάλλον της περιοχής επηρέασε την ανάπτυξη της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Αν οι παραπάνω πληροφίες σας έπεισαν για μία εκδρομή στην λίμνη Στυμφαλία, κλείστε άμεσα τη διαμονή σας με την βοήθεια της Congress Line, για μία σύντομη απόδραση μόλις λίγες ώρες από την Αθήνα.

📞+30 210 8831198
 info@congressline.gr