Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα επιχειρηματικά δώρα;

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα επιχειρηματικά δώρα;

Η προσφορά δώρων είναι σημαντική στις περισσότερες επιχειρηματικές κουλτούρες. Το βασικό σκεπτικό για την προσφορά δώρων είναι το ίδιο είτε προσπαθείτε να ευχαριστήσετε μακροχρόνιους πελάτες, να διαφημίσετε την επιχείρησή σας ή να ανταμείψετε τους υπαλλήλους σας.

Είναι επίσης απαραίτητα για τη διατήρηση και την ανάπτυξη μιας τρέχουσας ή μελλοντικής σας συνεργασίας.

Τι είναι τα επιχειρηματικά δώρα ;

Το εταιρικό δώρο είναι η διαδικασία δημιουργίας ενός σημείου επαφής με τους εργαζόμενους ή τους υποψήφιους πελάτες σας. Μπορεί να είναι ένα χρήσιμο αντικείμενο, ένα βρώσιμο κέρασμα ή ένα άυλο δώρο όπως μια κάρτα eGift ή ακόμα αεροπορικά εισιτήρια ή εισιτήρια συναυλιών.

Σε τι ωφελούν τα επιχειρηματικά δώρα;

Ένα δώρο μπορεί να ενισχύσει τις επαγγελματικές σχέσεις, σε ατομικό ή εταιρικό επίπεδο. Αποτελεί μια τεχνική μάρκετινγκ που έμμεσα αυξάνει τη συνολική απόδοση της εταιρίας και βοηθά στην διατήρηση των εργαζομένων με τρόπο που τους δείχνει ότι εκτιμάται η δουλειά τους.

  1. Προοπτική για καινούριες επαφές
    Τα επιχειρηματικά δώρα έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν το πελατολόγιο μιας επιχείρησης. Σύμφωνα με το 80% των καταναλωτών, είναι πολύ πιο πιθανό να προτιμήσουν μια μάρκα η οποία τους έχει προσεγγίσει με κάποιο δώρο. Μέσω των δώρων αναπτύσσεται ένα συναισθηματικό δέσιμο και εμπιστοσύνη μεταξύ του πελάτη και της εταιρίας, πράγμα που αυξάνει την προτίμησή του για αυτήν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  2. Ενίσχυση της σχέσης με τους ήδη υπάρχοντες πελάτες
    Οι σχέσεις με τους ήδη υπάρχοντες πελάτες μιας εταιρίας μπορούν επίσης να επωφεληθούν από ένα καλό δώρο, καθώς τους ενθαρρύνει να διατηρήσουν την συνεργασία τους, αλλά και να υπενθυμίσει τη παρουσία της σε περιόδους μεγάλης αδράνειας.
  3. Βελτίωση της αφοσίωσης και της δέσμευσης των εργαζομένων με την εταιρία
    Όταν οι ιδέες δώρων για εταιρικούς πελάτες και εργαζόμενους εξετάζονται σωστά, αυξάνουν την αίσθηση ενός ατόμου ότι εκτιμάται από την επιχείρηση. Η αναγνώριση των προσπαθειών και της αποδοτικής δουλειάς των εργαζομένων είναι σημαντική για αυτούς. Ένα εταιρικό δώρο μπορεί ακόμη και να τους ενθαρρύνει να αποδώσουν καλύτερα στην εργασία ως αποτέλεσμα της κίνησής σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για εξατομικευμένα δώρα, καθώς αυτό αυξάνει την αίσθηση ότι κάτι έχει σχεδιαστεί μόνο για το συγκεκριμένο άτομο.

Βλέπουμε λοιπόν ότι από τα επιχειρηματικά δώρα επωφελούνται και οι δυο πλευρές, με έναν ευχάριστο τρόπο που δηλώνει ευγνωμοσύνη. Ειδικά σε πιο ιδιαίτερες καταστάσεις, όπως ήταν αυτή της πανδημίας, τα επιχειρηματικά δώρα ήταν μια εξαιρετική μέθοδος για να δείξει η εταιρία ότι στέκεται δίπλα στους εργαζομένους, στους πελάτες και στους προμηθευτές της.  

Στην Congress Line σας προσφέρουμε μια ποικιλία από ποιοτικά επιχειρηματικά δώρα για κάθε περίσταση. Με εμπειρία στην διαμόρφωση τους με βάση το λογότυπο της επιχείρησης σας, το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τους αποδέκτες του δώρου σας.

Περιηγηθείτε στο site μας για να επιλέξετε ή επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε εξειδικευμένο.