Θέλετε δωρεάν Wi-Fi σε όποιο αεροδρόμιο του κόσμου κι αν βρίσκεστε;

Θέλετε δωρεάν Wi-Fi σε όποιο αεροδρόμιο του κόσμου κι αν βρίσκεστε;

Αυτός ο χάρτης αποκαλύπτει τους κωδικούς για να σερφάρετε απεριόριστα!

Η περιήγηση στο διαδίκτυο αποτελεί μια από τις καθημερινές, σχεδόν απαραίτητες, συνήθειες της σημερινής εποχής. Με ένα μόνο κλικ έχουμε τη δυνατότητα να σερφάρουμε σε έναν απεριόριστο χώρο έκφρασης απόψεων, ιδεών και πληροφοριών, ακόμα κι αν απλά θέλουμε να περάσουμε την ώρα μας. Όμως, όταν ταξιδεύουμε, το διαδίκτυο αποτελεί το πιο πολύτιμο ίσως εργαλείο μας, αυτό που θα μας λύσει τα χέρια ανά πάσα ώρα και στιγμή. Πόσο εύκολη είναι ωστόσο η πρόσβαση σε αυτό όταν βρισκόμαστε στο αεροδρόμιο και περιμένουμε την πτήση μας;

Αν πιστεύατε ότι η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα θα σας απογοήτευε, η ιδέα ενός blogger ταξιδιών και μηχανικού ασφάλειας υπολογιστών, του Anil Polat, να δημιουργήσει έναν διαδραστικό χάρτη με τους κωδικούς Wi –Fi από δεκάδες αεροδρόμια του κόσμου συναρπάζει.

Ο Anil Polat, δημιούργησε έναν έξυπνο διαδραστικό χάρτη που δείχνει τις διαθέσιμες συνδέσεις του ίντερνετ (username & password αλλά και το σημείο του αεροδρομίου που πρέπει να βρίσκεται ο ταξιδιώτης, ώστε να έχει σήμα) και ενημερώνεται σε τακτική βάση αντλώντας εξακριβωμένες πληροφορίες από ταξιδιώτες.

Οσο για τα ελληνικά αεροδρόμια για τα οποία υπάρχουν πληροφορίες στον χάρτη του Polat, αυτά είναι το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα και το αεροδρόμιο Κέρκυρας.