Λίμνη Μπλεντ – Ένα κινηματογραφικό resort με φόντο τις Αλπεις

Λίμνη Μπλεντ – Ένα κινηματογραφικό resort με φόντο τις Αλπεις

Στα top destinations του χειμώνα

Στην άκρη των Βαλκανίων, υπάρχει μια λίμνη που μοιάζει βγαλμένη από τις σελίδες ενός παραμυθιού: η λίμνη Μπλεντ. Βρίσκεται στη Σλοβενία, στη λιλιπούτεια χώρα, με την χαρακτηριστική μπαρόκ ατμόσφαιρα, τις βενετσιάνικες πινελιές, τα μεσαιωνικά κάστρα, τα σπήλαια, την υπέροχη δασική βλάστηση.
Το χειμώνα η περιοχή ντύνεται στα λευκά, καλύπτεται από ομίχλη και γίνεται πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών (ανάμεσα τους πολλά ζευγάρια) που επιζητούν να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα και να ζήσουν μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία μέσα στη φύση.
Στη γραφική λίμνη μήκους 2,12 χλμ. μπορείτε να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης στις θερμές πηγές, να κάνετε πεζοπορία ή ιππασία γύρω από τις όχθες της ή ακόμη να μεταβείτε με το πλοιάριο ( «pletna» ) στο μοναδικό νησί της χώρας που βρίσκεται στη μέση της λίμνης Μπλεντ, Blejski Otok, και το σχήμα του θυμίζει δάκρυ. Εκεί δεσπόζει ο περίφημος καθολικός καθεδρικός ναός της Παναγίας του 15ου αιώνα με τα 99 σκαλοπάτια.
Στο χείλος ενός γκρεμού θα δείτε το επιβλητικό κάστρο του Μπλεντ που χρονολογείται από το 1004 μ.Χ. και εντυπωσιάζει με την κινητή καστρόπορτά του που σηκώνεται με αλυσίδες.
Ακόμη, το χειμώνα τα νερά της λίμνης επάνω στα οποία καθρεφτίζονται οι Ιουλιανές Αλπεις, παγώνουν και προσφέρονται για σκι.
Μην παραλείψετε να γευματίσετε σε ένα από τα τοπικά εστιατόρια, όπου αξίζει να δοκιμάσει το παραδοσιακό κέικ «KREMŠNITA»!