Οινοτουρισμός: Αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή υπόγεια κάβα κρασιού του κόσμου!

Οινοτουρισμός: Αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή υπόγεια κάβα κρασιού του κόσμου!

Ο οινοτουρισμός αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες τουριστικές τάσεις της εποχής και σκοπό έχει να μυήσει κάθε ταξιδιώτη στα γεωγραφικά, πολιτιστικά, γαστρονομικά μυστικά μιας χώρας, μέσα από τη γεύση, την κατανάλωση ή και την αγορά του κρασιού.

Για εσάς που λατρεύετε τον «αγαθό δαίμονα», προτείνουμε να επισκεφτείτε το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό υπόγειο κελάρι του κόσμου, κάτω από τον οικισμό Milestii Mici, στη Μολδαβία. Πρόκειται για μια υπόγεια πόλη κρασιού με έντονο άρωμα από το παρελθόν, μιας και το πρώτο μπουκάλι κρασιού αποθηκεύτηκε εκεί το 1968.

Το 2007 ο συγκεκριμένος οικισμός κατάφερε να κερδίσει τη δική του θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness ως η μεγαλύτερη συλλογή κρασιού στην Ευρώπη, αφού στις υπόγειες στοές του φιλοξενεί (ο αριθμός είναι μαγικός!) περίπου 2 εκατομμύρια μπουκάλια κρασιού, από τα οποία 1,5 εκατομμύρια είναι συλλεκτικά. Πάνω από το 70% των κρασιών είναι κόκκινα, το 20 % είναι λευκά και ένα 10% είναι κρασιά επιδορπίου.

Οσο για την περιήγηση σε αυτόν τον χώρο, θα χρειαστείτε όχημα, μιας και οι στοές είναι συνολικού μήκους 250 χιλιομέτρων και τα 120 χιλιόμετρα αυτών χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση κρασιού.

Επικοινωνήστε μαζί μας και ζήστε μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία, έτσι ακριβώς όπως την έχετε φανταστεί, ακόμα και στις πιο περίεργες γωνιές του κόσμου!