38ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ)

38ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ)

Από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε το 38ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ με περισσότερους από 600 συμμετέχοντες, συνέδρους, παρατηρητές και ξένες αντιπροσωπίες.
Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν την πρώτη μέρα με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.
Στην τελετή έναρξης του συνεδρίου, παρουσιάστηκε ένα οπτικοακουστικό ντοκιμαντέρ με θέμα 200 χρόνια από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους, με τον Λάκη Χαλκιά και την Σοφία Παπάζογλου να το πλαισιώνουν μουσικά, καθώς επίσης και την χορωδία Μουσικό Εργαστήρι Χαϊδαρίου ‘Ο ΑΜΦΙΩΝ’.
Παράλληλα έγινε ημερίδα όπου συμμετείχαν ξένες αντιπροσωπίες, με θέμα ‘The Cost-of-Living Crisis: Taking Stock of Trade Union Responses’ με την παρουσία αντιπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων από 26 χώρες.
Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν στις 12 Μαρτίου 2023 με την εκλογή νέας διοίκησης της ΓΣΕΕ.
Στο συνέδριο η Congress Line παρείχε τον οπτικοακουστικό εξοπλισμό για την άρτια διεξαγωγή του, την τεχνική υποστήριξη όπως και την γραμματεία.
Επίσης αναλάβαμε την δημιουργία σκηνικού στην κεντρική αίθουσα και μια έκθεση ζωγραφικής με θεματική ενότητα την εργασία και την βιοπάλη. Για την προβολή των δράσεων των δομών της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ, ΚΑΝΕΠ, ΚΕΠΕΑ, ΕΕΚΕ) σχεδιάσαμε εκθεσιακά περίπτερα τα οποία τοποθετήθηκαν έξω από την κεντρική αίθουσα του συνεδρίου.