Ναύπλιο – Απόδραση Ρομαντισμού και Ιστορίας

Ναύπλιο – Απόδραση Ρομαντισμού και Ιστορίας

 Μία πόλη που εκπέμπει ρομαντισμό και ιστορία σε κάθε γωνιά της, το Ναύπλιο αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας. Εν όψει της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου – που ακόμη κι αν δεν περιμένετε αυτήν την μέρα να γιορτάσετε τον έρωτά σας – είναι η ιδανική αφορμή για μία ρομαντική εξόρμηση.

 Μόλις δύο ώρες από την Αθήνα, ενδείκνυται για μικρές αποδράσεις ακόμα και της τελευταίας στιγμής. Δεν έχει ονομαστεί άδικα η «Νάπολη της Ανατολής». Το Ναύπλιο ικανοποιεί κάθε γούστο με την πολύπλευρη ομορφιά της: ατμοσφαιρική, ρομαντική, έντονη, καλλιτεχνική.

Things To Do:

 Διαμονή στο Nafplia Palace Hotel & Villasένα πολυτελές ξενοδοχείο στο βράχο της Ακροναυπλιάς. Το δωμάτια αλλά και οι βίλες του χαρίζουν μία  εντυπωσιακή θέα  στον Αργολικό κόλπο, τη πόλη κα το Μπούρτζι.

 Kλείστε άμεσα τη διάμονή σας από την Congress Line.

 Τα δύο ενετικά κάστρα, το Παλαμήδι και η Ακροναυπλία, αλλά και το Μπούρτζι αποτελούν τα ορόσημα της πόλης. Το Ναύπλιο, η πρώτη επίσημη πρωτεύουσα της Ελλάδας το 1828, έχει διατηρήσει την αίγλη της ιστορίας της και αυτό το αποδεικνύουν τα δεκάδες μουσεία και ιστορικά κέντρα. Το «must seen» της πόλης αλλά παράλληλα και η πιο κουραστική βόλτα είναι το Παλαμήδι, το φρούριο που έχτισαν οι Βενετοί το 1678. Τα 999 σκαλιά του (για την ακρίβεια 857) οδηγούν στο φρούριο, και στο κελί που φυλακίστηκε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. 

 Το δεύτερο σήμα κατατεθέν είναι το νησί-φρούριο Μπούρτζι. Πάρτε το καραβάκι από το λιμάνι του Ναυπλίου και επισκεφτείτε το νησί των Αγίων Θεοδώρων, όπου το 1826 είχε εγκατασταθεί εκεί η ελληνική κυβέρνηση. Συχνά διοργανώνονται πολιτιστικές και μουσικές εκδηλώσεις.

 H βόλτα στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης θα σας θυμίσει ένα ιταλικό σκηνικό: νεοκλασικά σπίτια, εκκλησίες, σιντριβάνια και χρωματιστές γωνιές με λουλούδια. Στο κέντρο της Πόλης, δεσπόζει η Πλατεία Συντάγματος όπου θα δείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βουλευτικόν ( η Πρώτη Βουλή των Ελλήνων) και το παλιό Τζαμί. Σημαντικά μνημεία αποτελούν επίσης η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου αλλά και του Άγιου Σπυρίδωνα, εκεί όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας.

 Aφήνοντας την πλατεία πίσω, περπατήστε στον κεντρικό πεζόδρομο «Βασιλέως Κωνσταντίνου» με τα αμέτρητα ταβερνάκια, μαγαζιά και καφέ. Τα πολύχρωμα σπιτάκια και οι ανθισμένες βουκαμβίλιες συνθέτουν ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινία. Στο τέρμα της βρίσκεται το Μουσείο Κομπολογιού, με περισσότερα από 1.000 κομπολόγια από όλο τον κόσμο.

 Το ηλιοβασίλεμα αξίζει μία ρομαντική βόλτα στο «Γύρο της Αρβανιτιάς», ο περιφερειακό  πλακόστρωτος δρόμος της Ακροναυπλίας με θέα τα νερά του Αργολικού.