Οι πιο πολύχρωμες πόλεις της Ευρώπης

Οι πιο πολύχρωμες πόλεις της Ευρώπης

Από επιβλητικές πρωτεύουσες, παραθαλάσσιες πόλεις μέχρι και παραδοσιακά χωριά, η Ευρώπη είναι πολύχρωμη και με την μεταφορική αλλά και την κυριολεκτική έννοια της λέξης. Μέρη γεμάτα χρώματα που θυμίζουν φωτογραφίες από καρτ-ποστάλ, μπορούν να φωτίσουν τις μουντές και βροχερές μέρες του Φεβρουαρίου. Σας προτείνουμε παρακάτω κάποιες από τις πιο πολύχρωμες πόλεις της Ευρώπης. Εσείς αυτό που έχετε να κάνετε είναι να φανταστείτε το επόμενό σας ταξίδι σε μία από αυτές,ή ακόμα καλύτερα να τις επισκεφτείτε για να το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι κλείνοντας τα αεροπορικά σας εισιτήρια και τη διαμονή σας από την Congress Line.

  • Burano (Ιταλία)

To Burano είναι ένα νησί της Βενετίας στο οποίο οι αντιθέσεις των έντονων χρωμάτων κυριαρχούν σε κάθε γωνιά. Φανταστείτε τον ευατό σας με ένα gelato στο χέρι να περιπλανιέστε στα πολύχρωμα σοκάκια της ιταλικής πόλης.

  • Cinque Terre (Ιταλία)

Παραμένοντας στην Ιταλίας, η περιοχή Cinque Terre είναι ο τοπ προορισμός για εκείνους που θέλουν να φωτίσουν το ταξίδι τους. Αποτελείται από πέντε χωριά, το Monterosso al Mare, το Vernazza, το Corniglia, το Manarola και το Riomaggiore, που αποτελούν παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO. Τα πολύχρωμα σπίτια, σκαρφαλωμένα στις άκρες του βράχου της ακτής “Amalfi”, δημιουργούν το απόλυτο γραφικό σκηνικό.

  • Kοπεγχάγη (Δανία)

Η Κοπεχγάνη και συγκεκριμένα η περιοχή που είναι χτισμένη πάνω στο γραφικό κανάλι “Nyhavn Canal” αποτελούνται από μία σειρά πολύχρωμων οικιών. Τα σπίτια, τα οποία χτίστηκαν τον 17ο και 18ο αιώνα, προορίζονταν αρχικά για τους φτωχούς και τους μεσαίους κατοίκους της πόλης, Η μοντέρα, σικ και μοδάτη όψη της Σκανδιναβικής πρωτεύουσας  αποτελεί ιδανικό προορισμό για μία πολύχρωμη απόδραση.

  • Porto (Πορτογαλία)

Στην “Ribeira”, περιοχή της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, το σκηνικό με τις πορτοκαλί σκεπές, τα μπλε και άσπρα ψηφιδωτά που ντύνουν τα κτίρια, είναι μαγευτικό. Το Πόρτο συνδύαζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο, πάνω στι όχθες του ποταμού και είναι ένας προορισμός για κάθε λάτρη του χρώματος αλλά και του καλού κρασιού.

  • Reykjavik (Ισλανδία)

Λόγω της μεγάλης περιόδου χειμώνα και νύχτας, οι κάτοικοι του Reykjavik αποφάσισαν να βάλουν λίγο χρώμα στις μουντές μέρες τους. Η πλέον χρωματιστή πρωτεύουσας της Ισλανίδας, αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για να ανακαλύψετε τις μεγάλες ποικιλίες χρωμάτων στα σπίτια τους.