Η νέα εποχή σε online events και συνέδρια

Η νέα εποχή σε online events και συνέδρια

Προσαρμογή και ευελιξία στην νέα πραγματικότητα των events

Μάρτιος 2020, ο μήνας που άλλαξε την πραγματικότητα όλων μας. Οκτώ μήνες μετά προσπαθούμε ακόμα να προσαρμοστούμε στην νέα κανονικότητα καθώς σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής μας έχει αλλάξει: εκπαίδευση, εργασία, διασκέδαση και ταξίδια. 

Ειδικά ο τομέας του “hospitality” έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και δεν αφορά μόνο το ταξίδι. Η διοργάνωση συνεδρίων και events κατέχει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του τομέα καθώς συνδέεται άμεσα με τα ξενοδοχεία, τον τουρισμό αλλά και όλες εκείνες τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με την διοργάνωση συνεδρίων. Σύμφωνα με την έρευνα του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO) και του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων (ACVB) το ποσοστό ακύρωσης και αναβολής διεθνών διοργανώσεων στη χώρα μας ξεπερνά το 95%, ενώ εκεί κυμαίνεται και το αντίστοιχο ποσοστό για πανελλαδικές διοργανώσεις σε συνεδριακούς χώρους. Το γεγονός αυτό έχει επιφέρει επιπτώσεις σε event managment εταιρείες, συνεδριακούς χώρους και ξενοδοχεία. 

onlineevent

Πως συνεχίζουμε όμως; Ανεξαρτήτου της κατάστασης του ιού, η ανάγκη για δικτύωση και συνέδρια παραμένει, η προσαρμογή και η ευελιξία στην τεχνολογία είναι αυτό που πρέπει να έρθει. Κάθε επιχείρηση και εταιρεία που διοργάνωνε κάθε εκδήλωσης πλέον έχει μεταφερθεί online, συναυλίες, παραστάσεις, συνέδρια, meetings. Εφαρμογές και πλατφόρμες τηλεδιασκέψεων όπως το Zoom και το Microsoft Teams έχουν πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες καθημερινά. Νέα εργαλεία και υπηρεσίες δίνουν μία υβριδική μορφή από μικρά πάνελ ομιλητών μέχρι συνεδριάσεις του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και με ένα κοινό οπού οι συμμετέχοντες αλληλεπιδρούν και παρεμβαίνουν. 

Η Congress Line έχει χρόνια εμπειρίας στην διοργάνωση συνεδρίων, εκθέσεων και events και από τον Μάρτιο έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία και υπηρεσίες για την διοργάνωση κάθε είδους διαδικτυακού event. Η καινούργια εποχή των συνεδρίων και των events απαιτεί ωστόσο και το ανάλογο τεχνολογικό εξοπλισμό. Live streaming πλατφόρμες, κάμερες,  green box studio, διερμηνεία είναι μόνο λίγες από τις υπηρεσίες που χρειάζεται ένα υβριδικό event. Μπορεί αυτοί οι μήνες να ήταν δύσκολοι για τον τομέα των events, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι ανέφικτα. Μέσω της τεχνολογίας, τα events και συνέδρια προσαρμόζονται στην τρέχουσα κατάσταση, μέχρι η ανθρώπινη επαφή να είναι πάλι δυνατή. Η επιθυμία και η ανάγκη για δικτύωση θα συνεχίσει να υπάρχει ακόμα και αν είναι μέσω μίας οθόνης.

Ελάτε να οργανώσουμε μαζί το επόμενο διαδικτυακό event σας

Για περισσότερες πληροφορίες 

📞+30 210 8831198

✉ info@congressline.gr