Ποια μουσεία αξίζει να επισκεφθείς στην Αθήνα;

Ποια μουσεία αξίζει να επισκεφθείς στην Αθήνα;

 

Η Ελλάδα αποτελεί μια από τις χώρες με την αρχαιότερη ιστορία και το ξεκίνημα του δυτικού πολιτισμού. Για να τηρηθεί η πολύτιμη αυτή κληρονομιά, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα ιστορικά αξιοθέατα διατηρούνται σε προσεγμένους και ασφαλείς χώρους και μουσεία. Αξίζει λοιπόν όχι μόνο οι τουρίστες, που έρχονται στην Ελλάδα για να γνωρίσουν την μακροχρόνια ιστορία της από κοντά, αλλά και οι κάτοικοι της Αθήνας να ξεκλέψουν κάποιες ώρες από την καθημερινότητά τους για να επισκεφθούν τα μουσεία της.

Τα καλύτερα ιστορικά μουσεία της Αθήνας

 • Το Μουσείο της Ακρόπολης
   Διονυσίου Αεροπαγίτου 15

Μαζί με τον Παρθενώνα επιβάλλεται να επισκεφθείς και το υπερσύγχρονο μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο μέσα στα 14.000 μ2 , φιλοξενεί εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα (αγάλματα, αντικείμενα, αναπαραστάσεις σημαντικών κτηρίων της αρχαίας Αθήνας) τα οποία θα σε ταξιδέψουν στην αρχαία Αθήνα.

Μουσείο Ακρόπολης

 

Επισκέψου το μουσείο της Ακρόπολης

 

 • Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
  28ης Οκτωβρίου Εξάρχεια

Αποτελεί το μεγαλύτερο μουσείο της Αθήνας και εμπεριέχει αγάλματα, επιτύμβιες στήλες, όπλα, αντικείμενα της καθημερινής ζωής, επιτύμβιες στήλες και μικρογραφίες. Επιπλέον, για τους λάτρεις των βιβλίων, το Αρχαιολογικό Μουσείο διαθέτει μια ολοκ

ληρωμένη δημόσια βιβλιοθήκη μα αμέτρητα βιβλία.

Ξεναγήσου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

 

 • Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
  Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι

Το μουσείο αυτό διαθέτει κάποια από τα αρχαιότερα αντικείμενα καθημερινής χρήσης που έχουν βρεθεί στην Ελλάδα. Τα ευρήματα χρονολογούνται πάνω από 5.000 χρόνια πίσω και προέρχονται από τα Κυκλαδίτικα νησιά, όπως την Άνδρο, τη Νάξο, την Αντίπαρο, την Αμοργό και τη Θήρα (Σαντορίνη), όπως τα μινιμαλιστικά μαρμάρινα ειδώλια αντρών και γυναικών από την πρώιμη κυκλαδική περίοδο, τα οποία και αποτελούν την πιο αντιπροσωπευτική συλλογή του μουσείου.

Αποτελεί μια εμπειρία που σίγουρα πρέπει να αποκτήσεις, εάν σε ενδιαφέρει ο αρχαίος πολιτισμός των διασημοτέρων Ελληνικών νησιών.

Επισκέψου το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

 

 • Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Μακριά από το κέντρο της πόλης, στο προάστιο της Κηφισιάς, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας παίζει καθοριστικό ρόλο στην προβολή και προώθηση των φυσικών επιστημών. Ήταν το πρώτο στην Ελλάδα που δίδαξε περιβαλλοντική συνείδηση και μέχρι σήμερα σταθερά ενθαρρύνει την προστασία της άγριας ζωής της Ελλάδας και των ειδών που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Εκτός από την έκθεση μεγάλου αριθμού εντόμων, θηλαστικών, πτηνών, ερπετών, κοχυλιών, πετρωμάτων, ορυκτών και απολιθωμάτων από όλη την Ελλάδα, διαθέτει επίσης έκθεση με εκατοντάδες χιλιάδες είδη φυτών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που έχουν εντοπιστεί μέσα από την έρευνα του ίδιου του μουσείου.

 

 

 

 

 

 

 

Επισκέψου το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

 

 

 • Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας
  Πινδάρου 6, Κολωνάκι

Η αρχαία Ελλάδα εκτός από τον πολιτισμό και τις αξίες της δημοκρατίας που εξήγαγε, εφηύρε και την τεχνολογία! Η ρομποτική και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, η ατμοκίνητη και η αεριωθούμενη κίνηση, η αυτοκινητοβιομηχανία και η αυτόματη πλοήγηση, οι τηλεπικοινωνίες, η αξιοποίηση της υδραυλικής και της αιολικής ενέργειας και η κρυπτολογία ξεκίνησαν από την αρχαία Ελλάδα! Μέσα από αυθεντικά αντικείμενα και αναπαραστάσεις μπορείς να δεις τις πρώτες τεχνολογικές εφευρέσεις, οι οποίες αποτέλεσαν τη βάση για τη σημερινή εξελιγμένη τεχνολογία.

Επισκέψου το μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, το οποίο ήταν Υποψήφιο Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς 2019!