Χιλιάδες καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων σε όλη την Ευρώπη

Χιλιάδες καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων σε όλη την Ευρώπη

Ακυρώσεις πτήσεων κυρίως από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο

Το συνεχιζόμενο χάος στα αεροδρόμια εξακολουθεί να επηρεάζει χιλιάδες ταξιδιώτες με πιο εκτεταμένες ακυρώσεις πτήσεων μετά από ένα Σαββατοκύριακο χάους. 

Την Τρίτη, η easyJet ακύρωσε τουλάχιστον 50 πτήσεις με το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου να έχει πληγεί περισσότερο. Η Wizz Air ακύρωσε τουλάχιστον επτά και η British Airways ακύρωσε 124 πτήσεις από το Heathrow.

Στο τέλος των διακοπών και ενός τετραήμερου Σαββατοκύριακου, πολλές οικογένειες επρόκειτο να επιστρέψουν στο σπίτι τους αυτή την εβδομάδα. Αλλά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σχεδόν 200 πτήσεις προς αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου ακυρώθηκαν από αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των easyJet, British Airways και Wizz Air αφήνοντας τους επιβάτες κολλημένους στο εξωτερικό.

Αφού πολλοί ταξιδιώτες κατέληξαν εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμια σε ολόκληρη την Ευρώπη τη Δευτέρα, η EasyJet ακύρωσε άλλες 37 πτήσεις. Η British Airways ακύρωσε επίσης περισσότερες από 100 πτήσεις μικρών αποστάσεων. Ενώ οι περισσότεροι ταξιδιώτες είχαν λάβει προειδοποίηση αρκετών ημερών και ήταν σε θέση να κάνουν νέα κράτηση σε άλλα δρομολόγια, 10 αναχωρήσεις της easyJet από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ έχουν μέχρι στιγμής ακυρωθεί χωρίς προειδοποίηση. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται πτήσεις προς Νίκαια, Σεβίλλη και Μιλάνο, καθώς και οι πτήσεις επιστροφής τους στην Βρετανία.

 

Η αιτία πίσω από τις καθυστερήσεις και ακυρώσεις των πτήσεων

Ακόμη και χωρίς ακυρώσεις πτήσεων, πολλοί ταξιδιώτες αντιμετωπίζουν τεράστιες ουρές στην ασφάλεια με αναμονές έως και 8 ωρών, στο check-in αποσκευών και κατά την ανάκτηση των αποσκευών τους. Οι υπεύθυνοι των αεροπορικών εταιριών έχουν κατηγορήσει τις τρέχουσες ελλείψεις προσωπικού και τις κακές καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για τα ζητήματα αυτά.

Ένας άλλος λόγος φυσικά είναι η μεγάλη ζήτηση που υπάρχει για ταξίδια, μετά τα 2 χρόνια καραντίνας όπου ο περισσότερος κόσμος στερήθηκε τα ταξίδια και τις διακοπές. Αυτό, βρήκε τα αεροδρόμια απροετοίμαστα, με αποτέλεσμα να προκαλείται χάος. 

Επιπλέον, όλο το προσωπικό του αεροδρομίου αναγκάζεται να δουλέψει υπερωρίες λόγω της έλλειψης του προσωπικού. Αυτό συμβαίνει διότι στα τελευταία χρόνια υπήρξαν πολλές παραιτήσεις από τους εργαζομένους στον κλάδο, αφού έμειναν χωρίς εργασία και το επίδομα ήταν εξαιρετικά χαμηλό.

Οι πτήσεις της easyJet που πραγματοποιούνται γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση και με μεγάλη δόση ταλαιπωρίας για τους επιβάτες. Η αεροπορική εταιρεία από την πλευρά της, κατηγορεί τους περιορισμούς στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε σε live μετάδοση τα αεροδρόμια της Ευρώπης τα οποία έχουν καθυστέρηση.

Διεκδικήστε τα δικαιώματά σας

Η νομοθεσία της Ε.Ε. σχετικά με τα δικαιώματα επιβατών αεροπορικών μεταφορών απαιτεί από τις αεροπορικές εταιρείες να αποζημιώνουν τους επιβάτες σε περιπτώσεις μακρών καθυστερήσεων, ματαιώσεων πτήσεων και άρνησης επιβίβασης. 

Μην αφήνετε τις αεροπορικές εταιρίες να σας αδικούν. Δείτε εδώ πώς θα διεκδικήσετε τα δικαιώματά σας για να αποζημειωθείτε σε περίπτωση που βρεθείτε αντιμέτωποι με ακύρωση ή καθυστέρηση πτήσης.